27. 3. 2017
12h

Europa seixanta anys després

En ocasió del 60 Aniversari de la signatura del Tractat de Roma el Consell Català del Moviment Europeu, LECE i Cercle d'Economia, al costat del Consolat d'Itàlia a Barcelona, ​​l'Oficina a Barcelona del Parlament Europeu i la Comissió Europea es complauen a convidar-vos a aquesta Sessió amb Carles Gasòliba, Stefano Sannino i Alfredo Pastor.

En ocasió del 60 aniversari de la signatura del Tractat de Roma, el Consell Català del Moviment Europeu, la Lliga Europea de Cooperació Econòmica (LECE) i el Cercle d’Economia, en col·laboració amb el Consolat General d’Itàlia i la Representació de la Comissió Europea, han organitzat la Sessió Europa, seixanta anys després.

Consell, LECE i Cercle situen els seus inicis a principis de la dècada dels 50 del passat segle, amb una clara vocació fundacional de contribuir a la creació d’un espai europeu. Així, el Tractat de Roma, que va representar el naixement de la Comunitat Econòmica Europea, va constituir un fet d’enorme transcendència històrica i estimular a les tres entitats a orientar la seva acció a la futura integració d’Espanya a la Comunitat.

Seixanta anys després, el projecte europeu, un dels més grans èxits de la història, es troba en una conjuntura especialment complexa. Precisament per analitzar l’esdevenir d’Europa, i per reafirmar el compromís amb el projecte europeu, han organitzat aquesta Sessió.