7. 7. 2015
9:30

Intercanvis 2015: Fiscalitat, patrocini, mecenatge i impuls de la participació social de la cultura

La Fundació Cercle d'Economia i el Cercle de Cultura volen potenciar el debat sobre la relació entre la cultura i l'economia en l'àmbit públic i privat.

Programa

9:30 – Inauguració, a càrrec de Carles Cuatrecasas, president de la Fundació Cercle d’Economia i de Francesc Bellmunt, president del Cercle de Cultura.

9:45 – Presentació, a càrrec de Jordi Pardo i Pere Vicens, coordinadors dels Intercanvis 2015.

10:00 -­‐ Els impactes econòmics extrínsecs i intrínsecs de la cultura i la relació amb els mecanismes de fiscalitat i el seu finançament. A càrrec de Xavier Greffe, professor de la Universitat Paris, 1, Panthéon Sorbonne (ponència en castellà).

11:00 -­‐ Consideracions per a un nou model de finançament i fiscalitat de la Cultura a Catalunya. A càrrec de Miquel Roca i Junyent, president del MNAC.

12:00 – Pausa-Cafè

12:30 -­‐ L’impuls del patrocini, el mecenatge i la participació social: una perspectiva de futur. A càrrec de José María Lassalle, Secretari d’Estat de Cultura.

13:30 -­‐ Taula rodona: Reptes i oportunitats per a un nou finançament de la cultura: Xavier Marcè,  Lluís Bonet, Pere Vicens, Gemma Sendra. Modera Cristina Salvador.